Nieuws

Hygiënische pompen belangrijker dan ooit

Hygiënische pompen belangrijker dan ooit

Ons tweede digitale magazine is uit. Dit keer draait het om het verpompen van voedingsmiddelen. Van Ehedg tot aan shearing. Diverse fabrikanten presenteren hun oplossing daarin.

Hygiënische pompen

Zoals Spin Pompen dat het belang onderstreept van hygiënische pompen. Want nog nooit bepaalde de keuze van de juiste pomptechnologie het succes van productinnovaties in de food als nu, aldus de pompleverancier. De vraag naar gezondere voedingsmiddelen zit de laatste jaren flink in de lift. Steeds meer voedingsmiddelenproducenten houden zich tegenwoordig bezig met het ontwikkelen van hergeformuleerde recepturen. Met een lager gehalte aan voornamelijk suiker en zout(en).

Hierbij gaat doorgaans de meeste aandacht naar beïnvloeding van smaak en textuur van het product. Zout en suiker spelen echter ook een belangrijke rol als conserveringsmiddel. Een verlaging in de receptuur van die ingrediënten beïnvloedt de houdbaarheid van het levensmiddel. Maar daarmee komt ook een verhoogd risico op bacterie-/schimmelgroei om de hoek kijken.

Hygiënische pompen belangrijker dan ooit

Houdbaarheid

Uit diverse onderzoeken blijkt dat reinigingskwaliteit bij de minst hygiënische apparatuur in het productieproces de houdbaarheid van het product bepalen. Daarnaast leidt het gebruik van minder hygiënische procesapparatuur tot langere CIP-tijden, hogere CIP-kosten en de verlaging van de effectieve productietijd.

De productie van hergeformuleerde voedingsmiddelen of van natuurlijke recepturen zonder conserveringsmiddelen stelt daarom nog hogere eisen aan het niveau van hygiëne en reinigbaarheid van de toegepaste procesapparatuur, waaronder pompen. 

Als specialist op het gebied van hygiënische (verdringer)pompen zorgt Spin Pompen ervoor dat de toegepaste pompen niet de zwakste schakel zijn in de reiniging van een proces en hierdoor ook niet de beperkende factor in de houdbaarheidsduur van product(en).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.