Nieuws
Pfeiffer Vacuüm komt met een Atex-versie van de HiScroll-serie

De nieuwste pompen in de HiScroll Atex-serie voldoen aan de Europese directieve 2014/34/EU en Atex II 3/-G Ex h IIC T4 Gc X +5° C ≤ Ta ≤ +40 °C. dat maakt ze geschikt om explosieve gassen te verpompen.

Atex-versie

De HiScroll Atex leent zich volgens fabrikant Pfeiffer Vacuüm voor Atex-categorie 3G en mag daardoor in contact komen met het te verpompen medium in de temperatuurklasse T4. Dat betekent dat veel de pomp gassen kan transporteren inclusief die in explosiegroep IIC, ook waterstof.

Dat maakt de pomp geschikt voor gebruik in diverse analyse-, industrie- en R&D-toepassingen. De pomp genereert geen ontstekingsbron

Specs

Volgens de fabrikant biedt de pomp hoge pompsnelheden ook onder atmosferische druk. De compleet droge en hermetisch afgesloten pompen bereiken een snelheid van 6 tot 20 m³/h. Naast een compact design besteedde de fabrikant bij het ontwerp ook aandacht aan een laag trillingsniveau, <47 dB[A], in stand-by modus <42 dB[A]). De hoge waterdamptolerantie voorkomt condensatie in de vacuümpomp. De geïntegreerde tweestadia gasballastkleppen vereenvoudigen aanpassingen per proces.

De gebruiker kan de pomp eenvoudig aansluiten op andere Pfeiffer-componenten. Denk daarbij aan de turbopompen via RS-485, EtherCat of ProfiNet om met een controller of PC te kunnen communiceren. De Atex- versies zijn alleen verkrijgbaar zonder de optionele geïntegreerde druksensor. Aangezien alleen Atex-gecertificeerde accessoires ook in Atex-toepassingen mogen worden gebruikt.

Veiligheid

De intelligente interface ondersteunt gebruik van de RPM-regulator of de stand-by mode. Dat biedt het optimale werkpunt per toepassing en vermindert slijtage. Een geïntegreerde veiligheidsklep en de zelfregulerende werking ondersteunen veilige werking van de pomp.

Een krachtige aandrijving biedt 15 procent efficiencyverhoging en maximale performance bij lagere temperaturen volgens de fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.