Nieuws

Hoyer Motors opent testcentrum

Hoyer opent nieuw testcentrum
n eerste instantie is het nieuwe testcentrum in staat om onbelaste tests uit te voeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz (foto's: Hoyer Motors)

Vrijdag 18 januari opende Hoyer Motors in het Deense Hadsten haar nieuwe testcentrum. Klanten, marine surveyors en andere zakelijke partners konden de nieuwe faciliteiten samen met de Hoyer-medewerkers bekijken.

Testcentrum

Hoyer’s CEO Henrik Sørensen en Managing Director van Wärtsila in Denemarken Bernd Bertram namen de officiële opening voor hun rekening. Het nieuwe testcentrum versterkt de positie van Hoyer als preferred supplier van elektromotoren voor OEM-klanten.

Hoyer kan nu namelijk binnen korte tijd elektromotoren tot 1000 kW in eigen huis testen en certificeren. De toegenomen flexibiliteit en grondige documentatie van geteste motoren levert de grote internationale OEM-ers winst op. Iets dat het bedrijf de laatste jaren steeds bezighoudt voor de klanten van pompen, ventilatiesystemen en andere toepassingen binnen de maritieme, industriële en windsector.

“Het testcentrum vormt onderdeel van de uitbreiding van onze strategische focus op grote OEM-producenten binnen onze marktsegmenten. De elektromotoren van Hoyer worden gebruikt in kritische toepassingen aan boord van schepen, in windturbines en op olieplatforms. Het is dus van cruciaal belang dat de producenten en hun klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de motoren om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Het is absoluut essentieel om aan te geven dat we een serieuze motorenleverancier zijn en zo ons vertrouwen verder vergroten”, aldus Henrik Sørensen.

Het zelf testen van elektromotoren biedt Hoyer meer controle over het proces, meer flexibiliteit en een potentieel om de levertijd te verkorten. Sørensen: “Flexibiliteit en levertijd zijn van cruciaal belang voor onze klanten. We willen ons handhaven aan de top van onze segmenten. Dit vereist onder andere de faciliteiten en de expertise die het nieuwe testcentrum ons biedt.”

Hoyer nodigt ook klanten uit om de verschillende tests te observeren. Hetzelfde geldt voor de samenwerkingspartners van de maritieme classificatiebureaus zoals ABS, DNV GL en BV, waar Hoyer al nauw samenwerkt met hun inspecteurs.

Ervaring uit China

Het nieuwe testcentrum is gebouwd volgens dezelfde principes als het bestaande testcentrum van Hoyer in Ningbo, China. De twee centra gaan nauw samenwerken om een snelle en efficiënte service aan de internationale waardeketen van Hoyer te garanderen. “Wij zijn een wereldwijd opererend bedrijf en onze klanten werken en exporteren ook over de hele wereld. Daarom vinden wij het vanzelfsprekend dat wij zowel in Azië als in Europa testen kunnen uitvoeren. We brengen veel ervaring van China naar Denemarken over. De twee vestigingen zullen tegelijkertijd opereren als een gecombineerde eenheid met gedeelde middelen en competenties. Dit maakt ons minder kwetsbaar tijdens piekperiodes en biedt betere mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden”, legt Sørensen uit.

Testen met en zonder belasting

In eerste instantie is het nieuwe testcentrum in staat om onbelaste tests uit te voeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz. In de loop van 2019 zal de capaciteit worden uitgebreid om met volledige belasting te testen. Ook wordt het mogelijk om de middenspanningsmotoren van Hoyer met spanningen tot 13.200 V te testen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.