Nieuws
Hoog-efficiënte drinkwatercirculatiepomp onderhoudsvrij

Pompen- en afsluiterproducent KSB komt met een nieuwe, hoog-efficiënte drinkwatercirculatiepomp. Deze onderhoudsvrije CalioTherm S leent zich voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits. Hij pompt warm drinkwater naar de tappunten en via de circulatieleiding terug naar de warmwaterinstallatie. Hierdoor komt het warme water zonder vertraging aan de tappunten beschikbaar.

Circulatiepomp

Net als bij andere Calio-pompen beschikken de nieuwe circulatiepompen over een hoog-efficiënte permanentmagneetmotor voor het hoogste rendement. De gebruiker kan met de ‘one-touch’ bediening en drie toerentaltrappen de capaciteit aanpassen. Bij blokkade van de rotor schakelt de motor automatisch uit en geeft het systeem een storingsmelding. Drie LED’s geven een optische terugmelding over de bedrijfstoestand.

Specs

Naast G ½” binnendraadschroefaansluitingen krijgt de pomp optioneel een wartelset met geïntegreerde terugslagklep en afsluiter met G 1” buitendraad. De maximale capaciteit bedraagt 0,7 m3/h. Als maximale opvoerhoogte bereikt de pomp 1,4 m. De temperatuur van het drinkwater moet tussen + 5 °C en + 65 °C liggen.

De stekker aan de nieuwe pompen zorgt dat de monteur ze gereedschaploos kan aansluiten. Naast een messing CW612N pomphuis krijgt de pomp glasvezelversterkte kunststof waaiers en spleetbussen. De assen en lagers zijn vervaardigd van keramiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.