Nieuws

Hoog-efficiënte 8-inch rvs bronpomp

Hoog-efficiënte bronpomp

Als uitbreiding van het programma pompen voor waterwinning introduceert KSB een nieuwe bronpomp. Deze pomp UPA S 200 leent zich voor watervoorziening, bevloeiing en het grondwatermanagement.

Hoog-efficiënt

Dankzij een geoptimaliseerde geometrie van de hydrauliek bereiken de pompen van dit type heel hoge rendementen. Door een slijtvaste uitvoering met metalen slijtringen en lagers van siliciumcarbide blijft het energieverbruik ook bij een verhoogd zandgehalte in het water jarenlang tot een minimum beperkt.

In combinatie met de hoog-efficiënte synchroonmotoren van de serie UMA-S en variabele regeling van het toerental kunnen de energiekosten omlaag.

Voor bedrijf zonder frequentieomvormer worden de waaierdiameters tot op de millimeter nauwkeurig aangepast. Dit om een vast toerental te verzekeren, de pompgrafiek individueel op de behoefte af te stemmen en geen vermogen te verspillen.

8-inch

De UPA S 200 komt eerst als 8-inch pomp op de markt met vier verschillende hydrauliekgroottes. De optimale capaciteiten liggen tussen 40 en 60 kubieke meter. De maximale opvoerhoogte ligt bij 400 meter. Alle gegoten onderdelen zijn vervaardigd van hoogwaardig gegoten roestvast staal 1.4408 of optioneel 1.4517.

De pomp is voor toepassing in drinkwater volgens ACS (Franse drinkwatercertificering) gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het Duitse Ministerie van Milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.