Nieuws
Groeiende rol voor technisch dienstverleners in Nederlandse industrie

De Nederlandse industrie past op grote schaal geavanceerde, digitale technologie toe. De meeste sectoren van onze industrie hebben innovatieve ontwikkelingen als smart industry (robotisering, 3D-printing, big data), internet of things en cybersecurity al omarmd of zullen dat in de nabije toekomst doen. Dat blijkt uit een marktverkenning die is uitgevoerd in opdracht van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche.

Het onderzoek laat zien dat technisch dienstverleners een sleutelpositie hebben als partner van industriële ondernemingen. UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra verwacht dat de rol van installateurs de komende tijd alleen maar groter zal worden.

Nu al vormt de industrie met name voor middelgrote en grote ondernemingen in de installatiebranche een aanzienlijke markt. In alle sectoren van de Nederlandse industrie is de komende jaren bovendien ook steeds meer behoefte aan het oplossen van energievraagstukken. Het implementeren van nieuwe technieken om duurzaam te produceren en zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan, wordt voor vrijwel alle industriële bedrijven nog belangrijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.