Nieuws
Geen interesse in pilots lagere minimumtemperatuur tapwater

Er is in de markt geen interesse in pilots naar het besparingspotentieel bij een lagere minimumtemperatuur voor tapwater. Dat zegt minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu. De minister is zelf van mening dat op nationaal niveau het mogelijke besparingspotentieel van alternatieve technieken aanzienlijk is.

Haar ministerie heeft de branche daarover benaderd, maar kreeg nul op het rekest. Dat blijkt uit de antwoorden die de minister gaf op vragen van SP-Kamerlid Cem Laçin. Hij wees de minister op haar brief van 20 januari 2014, waarin zij stelde dat bepaalde alternatieve technieken voor legionellapreventie (ultrafiltratie, UV-licht, pasteurisatie, en UV-licht in combinatie met titaniumoxide ofwel AOT) in principe in alle naar schatting 600.000 collectieve leidingwaterinstallaties zouden kunnen worden geplaatst, zoals kantoren, scholen, fabrieken kazernes en appartementencomplexen. Daarmee zou een aanzienlijke warmtebesparing mogelijk zijn.

Het antwoord van de minister was duidelijk: “Vanuit mijn departement zijn destijds alle bekende leveranciers en de brancheorganisatie (AquaNederland, nu EnvAqua) per e-mail benaderd teneinde mijn brief van 20 januari 2014 onder hun aandacht te brengen. Naar aanleiding daarvan zijn er vanuit de leveranciers geen voorstellen ontvangen voor het uitvoeren van pilots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.