Nieuws
Empack over ketensamenwerking en duurzaamheid

Op 3 en 4 april 2019 vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de Empack Verpakkingsbeurs plaats.

Empack

“Met ruim 300 exposanten, meerdere topsprekers uit de verpakkingsindustrie en een rijk programma is Empack een must-visit”, zegt Irma de Hoon. Zij is Group Event Director bij Empack-organisator Easyfairs. De bezoeker kan ook onderwerpen verwachten als plasticrecycling, de noodzaak tot ketensamenwerking met duurzame oplossingen en E-Packaging. Specialisten van Kidv, NVC, MVO Nederland en Pefc maken zich sterk om de bezoeker te voorzien van alle benodigde kennis.

Miniconferentie E-Packaging

Experts delen de laatste ontwikkelingen op het gebied van E-commerce verpakkingen in relatie tot duurzaamheid. Wat zijn de plannen en ontwikkelingen voor de toekomst op het gebied van E-commerce? Shopping Tomorrow nodigt sprekers uit om hier vanuit verschillende invalshoeken het licht op te laten schijnen. Zoals over wat werkt beter: het inzetten van herbruikbare verzendmaterialen, virgin materialen of duurzame verzendoplossingen?

Kracht van Ketensamenwerking

Voor het thema Ketensamenwerking werkt de organisatie samen met MVO Nederland. Ketensamenwerking draait om het delen van keteninformatie. Maar voordat alle schakels daartoe overstappen dient eerst een basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en toegevoegde waarde te worden gelegd. Hoe kom je tot een optimale samenstelling van de keten en hoe wordt de verzamelde data vertaald naar verbeteringen? MVO Nederland gaat aan de hand van voorbeelden uit circulaire ketentrajecten dieper in op deze prangende vragen.

Packaging Start-Up

Op het Start-Up platform staan bedrijven die bijna de grootse stap voorwaarts gaan maken en hun product of dienst onder de aandacht willen brengen. Het Packaging Start-Up platform richt zich op ondernemingen die korter dan twee jaar actief zijn in de verpakkingsindustrie. De Start-ups gaan ook nog de uitdaging met elkaar aan in het theater. Hier bepaalt een vak jury samengesteld met mensen van onder andere VNV en KvK wie de Start-Up Award 2019 krijgt.

Collaborative Robotics Experience

Op de parallel gehouden Collaborative Robotics Experience voert de bezoeker opdrachten uit met cobots, Augmented reality etcetera. Onder deskundige begeleiding van Robshare en Fontys Hogeschool Eindhoven maken bezoekers kennis met de nieuwste mogelijkheden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe de samenwerking tussen mens en robot vorm krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.