Nieuws
KicMPi-Webinar het corrosielab

Corrosie onder isolatie geldt als een belangrijk faalmechanisme in de procesindustrie. De hoge kosten die ermee gepaard gaan en de onbekendheid ervan vormen de aanleiding voor aandacht op Maintenance Next in de vorm van een workshop.

Corrosie onder isolatie

Elk bedrijf volgt zijn eigen (onderhouds)strategie maar van kennisuitwisseling blijkt (te) weinig sprake. Dat kan anders door meer gebruik te maken van de sectoroverschrijdende, wetenschappelijke inzichten en door een intensieve uitwisseling van best practise.

World Class Maintenance startte daarom een intersectorale werkgroep die de komende jaren intensief onderzoek zal gaan doen naar dit faalmechanisme. Daarnaast houden ze technologieën tegen het licht die de standtijd kunnen verlengen. Ook methodes die het menselijk gedrag kunnen beïnvloeden zodat de installatie langer intact blijft, vormen onderdeel van het onderzoek. Net als onderhoudsmodellen die het falen kunnen voorspellen, niet-destructieve meetmethoden en rapportagesystemen die inspecties en reparaties vastleggen voor de gehele levensduur van een installatie.

Op Maintenance Next

Om de bekendheid met dit onderwerp te vergroten, nemen drie partijen van de werkgroep deel aan Maintenance Next van 9-11 april in Ahoy Rotterdam. VIB, Vereniging ION, NCTI nodigen u op standnummer 2.421 uit om in gesprek te gaan met hen. Ze proberen het netwerk van belanghebbenden zoals bijvoorbeeld asset owners en contractors beter in kaart te brengen en te betrekken in de ontwikkelingen. Ze nodigen dan ook alle belangstellenden uit voor een van de rondetafels op de beurs.

1 reactie op “Corrosie onder isolatie als thema tijdens Maintenance Next

  1. A Bom schreef:

    Interessant onderwerp, vooral in oudere installaties,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.