Nieuws
Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

Het Chemelot Career Center richt zich vooral op het vergroten van de aantrekkingskracht van Chemelot als locatie om te werken. Dat gaat het ondersteunen met een vernieuwde website.

Groei Chemelot

Chemelot heeft een ambitieuze toekomstvisie, niet alleen op economisch vlak maar ook op arbeidsmarktgebied. Jaarlijks zijn er ongeveer 300 vacatures op het terrein. Naar verwachting zullen er in de komende tien jaar zo’n 3500 nieuwe banen op Chemelot bijkomen. Om deze visie en groei verder kracht bij te zetten, lanceert het Chemelot Career Center een vernieuwde website.

Online platform

Bezoekers vinden alle vacatures van de individuele bedrijven op één pagina. Ook is de website geïntegreerd in Chemelot.nl. Sebastiaan de Reede, manager Chemelot Career Center: “Voor de continuïteit en verdere uitbreiding van onze activiteiten is het van belang dat we de juiste medewerkers kunnen aantrekken. Zo geven we verder vorm en inhoud aan de invulling van de groei van Chemelot. We hebben veel te bieden en door nu alle informatie en mogelijkheden rondom de arbeidsmarkt actief deel uit te laten maken van Chemelot, wordt de herkenbaarheid verder vergroot.”

 

Ambitie

Ook is het Chemelot Career Center erop gericht om te arbeidsmobiliteit te vergroten. Zo vindt deze maand voor zo’n 500 studenten, in samenwerking met de campus en verschillende bedrijven op Chemelot, de tweede Brightlands Chemelot Talent Day plaats. Het Chemelot Career Center heeft ook een traineeprogramma waarbij studenten met een academische opleidingsachtergrond aan de slag gaan bij bedrijven op het terrein.

De Reede is overtuigd: “Alle op Chemelot gevestigde bedrijven en hun medewerkers maar ook onderwijsinstellingen en werkzoekenden moeten kunnen rekenen op de diensten die het Chemelot Career Center levert. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen tussen bedrijven, medewerkers, werkzoekenden en opleidingsinstellingen, en deze partijen met elkaar te verbinden, kunnen zij talenten, ervaringen, kennis en ideeën inzetten om zo de meest optimale match te vinden. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen die zeker bijdragen aan verdere verantwoorde groei van het totale terrein. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijk loket is waar organisaties en werkzoekenden terecht kunnen wanneer het gaat om vraagstukken binnen de arbeidsmarkt.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.