Nieuws
900 mm kleppen voor olietransport in Saoedi-Arabië

Toen Weir een opdracht binnenkreeg voor vier 900 mm controlekleppen voor een vloeistoftoepassing, keken ze daar wel even raar op.

 

Olietransport

Normaal gesproken denkt de deskundige meteen aan gasleidingen bij dergelijke afmetingen.

Maar het Saoedische Aramco wil de infrastructuur in het Ras Tanura-gebied aan de oostkust van Saoedi-Arabië versterken. De afmeting van de pijnlijn bedraagt 48 inch en verbindt de Juyamah Thermal tankopslag met de oostelijke provincie van het land.

China, en in dit geval de China Petroleum Pipeline Bureau  (CPP), een dochter van China’s grootste oliemaatschappij China National Petroleum Corporation (CNPC) krijgt in Saoedi-Arabië razendsnel vaste voet aan de grond in de olie- en gasindustrie. Om hun capaciteit te transporteren, moet de infrastructuur dringend worden aangepast.

 

900 mm Kleppen

Zo’n formaat klep vormt een hele uitdaging. Denk alleen maar eens aan het gieten ervan op tijd en in de juiste kwaliteit. Weir slaagde erin een bedrijf te vinden. Röntgen- en slijtagetests garanderen of ze aan de specs voldoen. Het kooiontwerp vermindert de druk en zorgt voor een regelmatige oliestroom. Uiteindelijk doorstonden alle vier de kleppen de tests en voldeden ze aan de door de klant gestelde lekdichtheid van minimaal IV. Ze bleken zelfs binnen categorie V te vallen, met een lekdichtheid van nul.

Inmiddels onderzoekt Weir nog zo’n klus, nu een 900 mm klep met een huisklasse 1500. Nog drie keer zwaarder dan die hier boven genoemd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.