Nieuws

24 Pompen voor TiCl4-productie

24 Pompen voor TiCl4-productie

Bungartz ontving onlangs zijn één na grootste order ooit. Het bedrijf gaat 24 drooglopende, magneetaangedreven centrifugaalpompen leveren voor een nieuw te bouwen fabriek voor de productie van titaantetrachloride (TiCl4) in China.

TiCl4-productie

De nieuwe fabriek in China gaat naar verwachting 160.000 ton titaantetrachloride (TiCl4) per jaar produceren. Het moeilijk te verpompen medium vormt gevaarlijke zoutzuurdampen wanneer het in contact komt met vochtige lucht. Sinds ongeveer tien jaar levert de pompfabrikant voor dit medium magnetisch gekoppelde pompen van het type Mpcv.

“In deze voor veel bedrijven moeilijke tijden geeft deze opdracht ook een positief signaal voor de economische ontwikkeling van het land”, aldus directeur Dipl.-Ing. Frank Bungartz.

24 Pompen

De pompen staan dadelijk in de fabriek verticaal opgesteld waarbij de pomplagers en de magnetische koppeling onafhankelijk van de hydrauliek en dus van de te verpompen vloeistof kunnen werken. Pure fysica maakt dat de pomp veilig kan drooglopen. De fabrikant noemt hem onderhoudsvriendelijk en ‚hufterproof‘.

Met een Npsh-waarde van < 0,1m loopt de Mpcv cavitatievrij. Hij behoeft geen minimale volumestroom. Ook de toekomstige, minimale bewakingsinspanning van de pompen en de levensduur van de ingebouwde kogellagers droegen bij aan de keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.