Edities

PompNL nr. 2 2020

In deze editie

Het thema van nr. 2 luidt, zoals vaker de laatste jaren onderhoud.

Dus vroegen we de voorzitter van de grootste brancheorganisatie NVDO, Bas Kimpel naar zijn voorspellingen.

We bezochten een bijeenkomst over smeren. Dat door de Haagse Hogeschool samen met de Kivi-afdeling ‘Maintenance’ georganiseerde mini-symposium heette ‘Het loopt gesmeerd’. Naast conditionering van smeerolie, presenteerden drie studentteams hun projecten over ‘assetmanagement’ en vond de presentatie van het boek ‘asset management en onderhoud’ van Jan Tromp plaats.

Het andere symposium dat in dit nummer aan bod komt, ging over corrosie. Het Corrosion Control Technology Centre Technocom organiseerde een seminar met veel aandacht voor microbiologisch beïnvloede corrosie (MIC). Deze vorm van corrosie neemt de laatste jaren steeds verder in omvang toe. De reden is nog gissen maar er bestaan wel oplossingen om het probleem te voorkomen en te bestrijden.

Daarnaast keken we over de schouder van Inventflow mee naar hun inzet om Bavaria lekker en betrouwbaar bier te laten brouwen.

Arie Mol beschouwt in dit nummer de energietransitie en al zijn uitdagingen. Want hoe realiseren we opslag als levering fluctueert?

Over energie gesproken, er valt nog een wereld te winnen met de energie die we beschikbaar hebben, efficiënter in te zetten. Daarover ging de door Keea georganiseerde ronde tafel waarvan wij in dit nummer verslag doen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Pomp NL
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?
digitaal
Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Wekelijkse nieuwsbrief
  • Complete vakblad online
  • Toegang tot het archief

Neem nu een abonnement!