Edities

PompNL nr. 1 2020

In deze editie

In aanloop naar de AquaNLhalf maart in evenementenhal Gorinchem verzamelen we trends op het gebied van water. Zo deelt Johan Raap zijn zorgen over de watersector. We namen een kijkje achter de schermen bij twee Belgische bedrijven. Allereerst bij de nieuwste productielijn van Waterlink in België en daarnaast vertelt Pantarein hoe brouwerij Huyghe het waterverbruik verminderde.

Onderhoud

Ook de rubrieken onderhoud en digitalisering ontbreken niet. De cursus proactief onderhoud leerde de Drentse cursisten van alles over uitsluiten van storingen. Smart Maintenance zorgt ervoor dat onderhoud aan installed base van Rijkswaterstaat op tijd gebeurt. Datzelfde kan bij pompasafdichtingen en frequentieregelaars. Arie Mol wijst in zijn ‘De wet van behoud van ellende’ op lagerproblemen.

Aandrijvingen

Maar PompNL nr. 1 gaat niet alleen maar over water. Er is ook aandacht voor aandrijvingen. Bij Nidec nam onze collega van aandrijftechniek een kijkje bij het modulair en efficiënt aandrijven tot 2,7 MW.

Ook olie&gas komen aan bod. Zo ontwikkelde Rodelta een beslisboom voor een API-610-pomp. En op de Belgische variant van Pumps&Valves eind maart in Antwerpen zal ook een rol voor olie&gas zijn weggelegd. Deze keer vindt de beurs parallel aan Maintenance plaats.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Pomp NL
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?
digitaal
Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Wekelijkse nieuwsbrief
  • Complete vakblad online
  • Toegang tot het archief

Neem nu een abonnement!