Ondernemen

Paviljoen voor Nederlandse producten in China

Paviljoen voor Nederlandse producten geopend in China
Opening Holland Paviljoen. V.l.n.r. Wil Versteijnen (Directeur GVT), Bert Pauli (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Theo Weterings (burgemeester Gemeente Tilburg), Chi Yong (bestuurder van de wijk Qingbaijiang), Shi Ruifeng (aannemer), Liu Wenduo (bestuurder Chengdu International Railway Port).

In de Chinese stad Chengdu staat sinds begin november een Holland Paviljoen. Ondernemers kunnen daar hun producten presenteren aan Chinese importeurs.

 Knooppunt China

De directe treinverbinding tussen Tilburg en Chengdu opent deuren voor exportmogelijkheden. Chengdu is een van de grootste logistieke knooppunten van Azië. Van alle Chinese export per trein naar Europa gaat inmiddels dertig procent via het spoor tussen Chengdu en Tilburg. De frequentie van de Chengdu-Tilburg Express kon daardoor stijgen naar vijfmaal per week. De spoorverbinding biedt bedrijven daarmee structureel toegang tot miljoenen consumenten in China. Alleen al in de stad Chengdu wonen ongeveer evenveel mensen als in heel Nederland.

 

Paviljoen

Het speciale paviljoen maakt het voor Nederlandse ondernemers eenvoudiger om hun producten onder de aandacht te brengen in China. Het moet zo vraag en aanbod samenbrengen. Vier Nederlandse ondernemers stellen als eerste hun producten tentoon in het paviljoen, waaronder twee Brabantse bedrijven. Brouwerij Braxzz promoot in China alcoholvrij speciaalbier en Nurturebrands verkoopt water met extra voedingsstoffen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het paviljoen dient ook voor promotie van de regio en het kan een plek worden waar mensen kunnen werken en waar bijeenkomsten kunnen worden gehouden.

 

Directe treinverbinding

De Chengdu-Tilburg Express is de enige directe treinverbinding tussen Nederland en China, en wordt uitgevoerd door GVT Group of Logistics in Tilburg en Chengdu International Railway Service. Chengdu is per spoor verbonden met tien steden aan de Oostkust van China. Vervoer van goederen per trein gebeurt drie keer zo snel als via water en vier keer goedkoper dan vervoer per vliegtuig. De trein vervoert op dit moment met name auto-onderdelen, melkpoeder, wijn, bier en machines naar China. In de toekomst kan dit worden uitgebreid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.