Nieuws
British Water wijst eerste ambassadeurs aan

De water- en afvalwatertarieven in grote steden in de wereld stegen tussen juli 2016 en juli 2017 met gemiddeld 3,9%. Dat is meer dan twee keer zoveel als de wereldwijde inflatie. Dat blijkt uit een onderzoek naar 452 steden verspreid over de wereld, uitgevoerd door Global Water Intelligence. De resultaten van het onderzoek zijn verzameld in het witboek The Global Value of Water.

De Amerikaanse stad Portland bleek het hoogste gecombineerde tarief te hebben (8 $/m³), terwijl Denemarken het land was met de hoogste gemiddelde watertarieven. De Deense steden scoorden een gemiddeld gecombineerd tarief van 7,07 $/m³. De resultaten tonen een verandering in tariefontwikkelingen over de hele wereld.

Voor de eerste keer betalen stedelijke inwoners in de VS gemiddeld meer voor hun gecombineerde water- en afvalwaterdiensten dan stadsbewoners in West-Europa. Een constant jaarlijks groeipercentage van 5% in de afgelopen vijf jaar leidde in de VS tot een gemiddeld tarief van 4,1 $/m³. Dat is 20 dollarcent meer dan in West-Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.