Nieuws

Voorkom cavitatie in uw pomp

1
Distrimex cavitatie

Nam u al een kijkje in ons negende digitale magazine? Want wat als uw pomp water transporteert en u meteen na het opstellen en aanzetten van de pomp een knetterend geluid hoort…. Juist grote kans dat uw pomp caviteert. Distrimex legt het fenomeen in het digitale magazine uit.

Cavitatie

Een hoge vloeistofsnelheid in de zuigleiding verlaagt de druk tot onder de dampdruk waardoor dampbellen ontstaan. Zodra de vloeistofstroom de pompwaaier bereikt, verandert onderdruk in overdruk wat resulteert in imploderende dampbellen. Dat noemen we cavitatie. Naast een knetterende geluid veroorzaakt het aanzienlijke schade aan de pomp omdat de dampbellen met een enorme kracht op de waaier neerslaan. Doordraaien met een caviterende pomp kost dus geld. Maar gelukkig kunt u pompschade door cavitatie eenvoudig voorkomen. Distrimex laat in een instructiefilmpje zien hoe.

1 reactie op “Voorkom cavitatie in uw pomp

  1. G.J. Mengerink schreef:

    De dampbel veroorzaakt geen schade, wel een dampbel, die op de oppervlakte van de waaier implodeert en dan slaat niet de dampbel maar het medium de waaier kapot.
    Corrigeer me als ik het fout heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.