Nieuws

Nieuwe petroleumterminal Gent van 300.000 m3

Nieuwe petroleumterminal Gent van 300.000 m3

Ghent Transport & Storage (GTS) pompt enkele tientallen miljoenen euro’s in een nieuwe petroleumterminal in de haven van Gent.

Nieuwe petroleumterminal

GTS voert het project uit met de Canadese investeringsgroep NCP (Northleaf Capital Partners) en de Amerikaanse grondstoffentrader Hartree Partners. Elke partij bezit een derde van het project. De bouw start eind januari 2020 en de terminal zal in de eerste helft van 2021 operationeel zijn.

“Het aantal kubieke meters staat nog niet vast en ook de configuratie niet. Maar de investering kan oplopen tot 30 à 40 miljoen euro”, zegt afgevaardigd bestuurder van GTS Yves Bienfet in De Tijd. 

Gent

NCP kocht begin januari 2020 90 procent van Douglas Terminals. De Gentse terminal bestaat uit zeventien opslagtanks voor petroleumproducten zoals diesel, benzine en vliegtuigbrandstof. GTS houdt van zijn belang van 50 procent nog tien procent over en Hartree Partners stapt er helemaal uit. GTS zal Douglas Terminals na de transactie wel blijven uitbaten, aldus Bienfet.

GTS is vooral gespecialiseerd in bulkgoederen en richt zich sinds 2006 ook op vloeibare goederen. De groep baat meerdere terminals in de Gentse haven uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.