Nieuws
Modernisering pompstation Caemerlinckx Oostende

Schneider Electric België bedacht een technologische oplossing voor de modernisering van het pompstation Caemerlinckx in Oostende. Die voorziet tevens in beheer op afstand.

Pompstation Caemerlinckx

Pompstation Caemerlinckx in het Belgische Oostende voert het in de grond gesijpelde water af naar zee. De VMM, beheerder van het pompstation Caemerlinckx wilde de installaties vernieuwen. Dat behelsde ook een vergroting van de pompcapaciteit en het automatiseren ervan zodat ze het op afstand kunnen besturen.

Modernisering

Er kwamen twee visveilige pompen die elk drie tot vijf m³ water per minuut verwerken. In geval van nood kan het pompstation Caemerlinckx tot 10 m³ water/minuut in zee lozen.

De programmeerbare sturing regelt het pompen, het waterdebiet en de druk en garandeert zo een maximale stabiliteit en veiligheid van de installatie.

Om te voldoen aan de verwachtingen van een dergelijke strenge specificatie en om ervoor te zorgen dat een pompsysteem kan communiceren met andere randapparatuur, voorzag Schneider Electric het van Internet of Industrial Objects (IIoT), intelligente pompsoftware.

Bron: Aquarama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.