Nieuws
Lanxess en Tennants werken samen aan hygiëne industriële installaties

De twee Duitse bedrijven Lanxess en Tennants gaan een strategische samenwerking aan voor geïntegreerde oplossingen op het gebied van hygiëne in industriële installaties. Daarbij zullen de partners het biocideportfolio van de eerste combineren met de adenosinetrifosfaat (ATP)-technologie van het tweede bedrijf.

Lanxess

Met de ATP-technologie kunnen fabrikanten snel en betrouwbaar een mogelijke besmetting met micro-organismen detecteren.

Philipp Seidenstuecker is Global Marketing Manager Paints & Coatings in de business unit Material Protection Products (MPP) bij Lanxess. Hij legt uit: “Plantenhygiëne vormt een belangrijk element in een goede conservering, vooral in onze steeds strengere regelgeving. De ATP-technologie van Tennants bewaakt het hygiëneniveau in de fabriek en ondersteunt een zo efficiënt mogelijk gebruik van biociden. Klanten van beide bedrijven profiteren in gelijke mate van deze samenwerking.”

Tennants

Jasper Stegeman, General Manager ATP Technology bij Tennants, zegt: “Hun uitgebreide biocideoplossingen vormen een perfecte match met onze ATP-technologie. Daarmee kunnen we onze klanten helpen hun industriële fabriekshygiëne te handhaven.” De synergetische combinatie beïnvloedt naast de productie van verven en polymeren ook de verwerkende industrie op een positieve manier. Van chemicaliën voor inkten, kleefstoffen, kunststoffen, textiel, leer, metaalbewerkingsvloeistoffen, smeermiddelen tot aan bouwmaterialen.

Lanxess en Tennants werken samen aan hygiëne industriële installaties

Preventieve hygiënecontrole

Ontoereikende industriële fabriekshygiëne kan leiden tot microbiële verstoringen of verontreiniging van grondstoffen, productiewater, apparatuur en eindproducten. Met als gevolg uitval van apparatuur en productiviteitsverlies. Dat maakt een goede industriële plantenhygiëne, conservering met geschikte biocideformuleringen en efficiënte, real-time en kwantitatieve microbiële controlemechanismen zoals ATP-technologie essentieel voor duurzame productie.

ATP-technologie

ATP-technologie kan op betrouwbare wijze microbiële inhoud kwantificeren in elk monster. Van water, chemisch complexe monsters, vaste stoffen tot aan oppervlakken. Het levert binnen enkele minuten resultaten op. “Geen enkel micro-organisme blijft onopgemerkt in kwantitatieve analyses met behulp van de tweede-generatie ATP-technologie. Het geeft geen vals-positieve/vals-negatieve resultaten in vergelijking met conventionele methoden”, legt Stegeman uit. De gebruiker kan de test zowel in het laboratorium als direct ter plaatse in de fabriek uitvoeren. ATP-technologie dient om de concentratie van de totale biomassa te bepalen, inclusief bacteriën, gisten en schimmels. De nadruk bij het gebruik van de tests ligt op preventie, niet op nabehandeling.

De twee bedrijven plannen nu gezamenlijke webinars over ATP-technologie, planthygiëne en materiaalbehoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.