Nieuws
Koel- en temperatuurregeling voor buitenopstelling

De SMC koel- en warmteproducten uit de HRS200-serie voldoen aan beschermingsklasse IPX4 en kunnen ook buiten worden opgesteld.

Buitenopstelling

Met een koelvermogen van 17,5 kW (50 Hz), een verwarmingsvermogen van 3,3 kW (50 Hz), een instelbereik van 5 tot 35°C en een temperatuurstabiliteit van ±1°C levert de luchtgekoelde koel- en temperatuurregelunit uit de HRS200-serie prestaties voor veeleisende taken. Voor buitengebruik is de HRS200 zo ontworpen dat een optimale temperatuurstabiliteit wordt gerealiseerd. Ook bij temperaturen onder het vriespunt. Omgevingstemperaturen van -5°C tot +45°C vormen geen probleem, volgens de fabrikant. Als de temperatuur het vriespunt nadert tijdens koude winternachten genereert de pomp automatisch warmte door het circulerende medium te activeren. Dat voorkomt vorstschade.

Onderhoud

Het door de compressor gegenereerde hete gas verwarmt tegelijkertijd het circulerende medium en dat maakt een elektrisch verwarmingselement overbodig. Dat bespaart ruimte, voorkomt afvalwarmte van het apparaat en verlaagt de energiekosten.

Alle elektrische componenten van de HRS200-serie zijn toegankelijk vanaf de voorzijde. Ook het dompelpompprincipe zonder pompseal-afdichting vereenvoudigt het onderhoud. Met de automatische vulaansluiting vindt automatisch bijvullen van het circulatiemedium plaats.

Bediening

De gebruiker stelt met een geïntegreerd display op het bedieningspaneel aan de voorzijde van het apparaat de koel- en temperatuurregeling in. De operator ziet op datzelfde display mogelijke storingen op basis van 39 verschillende alarmcodes. Het innovatieve controlesysteem gebruikt de codes voor een snelle service en kan het noodzakelijke onderhoud van de pomp of ventilator aankondigen. De actuele- en referentiewaarden en andere parameters zijn eenvoudig in te stellen en af te lezen op het grote, digitale display.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.