Nieuws
Industrie in gesprek met politiek en stakeholders

Op maandag 24 juni 2019 vindt de manifestatie ‘Industrie in Beeld: klimaat en economie in de regio’ plaats. Daarvoor gaan in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag vertegenwoordigers van de industrie in gesprek met landelijke en regionale politici, vertegenwoordigers van NGO’s en andere stakeholders.

Industrie

De industrie is een motor voor banen, MKB, onderwijs en onderzoek in verschillende regio’s, van Groningen tot Zeeuws-Vlaanderen. Dit regionale belang van de industrie staat deze middag centraal. Hoe komen we tot een snelle energiebesparing en CO2-reductie met behoud van werkgelegenheid, banen en innovatie in de regio?

De sprekers, onder wie de energie- en klimaatwoordvoerders in de Tweede Kamer, gaan in vijf programmaonderdelen met elkaar in gesprek over dit vraagstuk. Dit gebeurt aan de hand van kunstwerken van Jeronimus van Pelt, die de vijf industrieclusters op bijzondere wijze in beeld heeft gebracht. Kunsthistorica Diana Wind zal ieder gesprek inleiden met een duiding van de beelden.

In gesprek

In de aanloop naar 24 juni plaatst de site van industrieplein.nl interviews met werknemers bij de verschillende industriebedrijven in de vijf regio’s. Zij vertellen over hun werk en hun visie op de toekomst van het industriegebied. Bob Joosten, managing director van Wessem Port Services op Chemelot, gaat in op de continue innovatie in de sector waardoor bestaande processen steeds efficiënter, duurzamer en beter worden. Op 24 juni zelf schuiven van 15.00 – 17.00 gasten aan uit de Tweede Kamer maar ook Ira von Harras, directeur Zeeuwse Milieufederatie; Cas König, directeur Groningen Seaports; Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam; Theo Henrar, CEO Tata Steel Nederland en Robert Claasen, directeur Chemelot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.