Nieuws
GEA SFT krijgt nieuw logistiekcentrum voor snellere levering
Foto: E Group/Wolfgang Helm Photography

GEA bouwt in het Duitse Sehnde, in de buurt van Hannover een nieuw logistiek centrum. Hier komt de voorraad reserveonderdelen voor alle componenten wereldwijd van GEA’s Separation & Flow Technologies (SFT) divisie te liggen. Division (SFT). Samen met de nieuwe logistiekpartner Kuehne+Nagel richt GEA zich op automatisering, maximale flexibiliteit en duurzaamheid in de opslag.

Nieuw logistiekcentrum

Het logistiekcentrum opent naar verwachting Q2 in 2024. Gedurende het komende jaar brengen de partners alle reserve-onderdelen van Europa maar Sehnde. Op 22.000 m2 komen dan alle reserve-onderdelen van de scheiding- en flowdivisie. Zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor de duurzaamheid. Robots en automatisering garanderen een snelle en nauwkeurige afhandeling.

Klanten sneller beleveren

“Met het nieuwe logistiekcentrum kunnen we klanten sneller beleveren. Integratie, automation, schaalbaarheid en nieuwe digitale services leggen de grondslag voor toekomstige groei en innovatie”, aldus Dr. Andreas Seeringer, Chief Service Officer of GEA Division SFT. “Onze nieuwe partner Kuehne+Nagel zal dit project state-of-the-art in warehousetechnologie en duurzaamheid realiseren.”

“Met het nieuwe logistieke centrum onderschrijven we ons streven naar CO2-reductie. Als pionier in de logistiek vinden we een bijdrage aan een CO2-vrije toekomst belangrijk”, legt Axel Krichel, lid van het Duitse managementteam bij Kuehne+Nagel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.