Nieuws
Endress+Hauser breidt uit in sensortechnologie en vloeistofanalyse

Endress+Hauser nam onlangs een nieuwe locatie op het Freiburg Innovation Center FRIZ in gebruik. Hier gaan 70 personeelsleden van het bedrijf mee helpen aan de ontwikkeling van nieuwe sensortechnologie en software-oplossingen. Bijna tegelijkertijd opende het ook een vloeistofanalysecentrum in Gerlingen.

Sensortechnologie

Op het terrein van de technische faculteit van de Duitse Freiburg Universiteit werken voor Fritz onderzoeksinstituten, startups en diverse andere bedrijven. Het in 2022 gebouwde complex biedt meer dan 12.000 m2 flexibele kantoren en laboratoria. Endress+Hauser gebruikt als grootste deelnemer ongeveer 2.400 m2 kantororuimte en op de begane grond 1.000 m2 aan chemische en biologische labs en cleanrooms. Endress+Hauser centreert hier de zes eerst over de stad verdeelde bedrijfsonderdelen. Een aantal van de mensen werkt aan het verbinden van intelligente software met sensoren. Een ander team houdt zich bezig met optische-analysetechnologie voor het monitoren van fermentatieprocessen. Het derde team kijkt naar sensor- en meettechnologie van de toekomst.

Jobst Technologies, onderdeel van het Zwitserse Innovative Sensor Technology IST, ontwikkelt en verkoopt biosensoren. Endress+Hauser BioSense, een jointventure met Hahn-Schickard-Gesellschaft, een nonprofit organisatie onderzoekt snelle, on-site moleculaire analyse voor bijvorobeelde de food- & beverage-industrie. Een Klein team patentspecialisten werkt ook op de Campus om alles juridisch dicht te timmeren.

Vloeistofanalyse

Inmiddels nam Endress+Hauser Liquids Analyses een nieuw pand in gebruik in Gerlingen. De groei van het bedrijfsonderdeel vroeg om extra ruimte voor 150 mensen. Naast kleine ruimtes voor samenwerking om innovatie te bevorderen bevat het pand congres- en trainingsruimten. Op 7 juli 2023 begeleidde CEO Altendorf en Klaus Endress, voorzitter van de raad van Bestuur, klanten en politici bij de officiële opening.

Daarbij onthulde Altendorf een wandschildering van de kunstenares Britta Schmidhauser. Verwijzend naar de transparante, gekleurde glasrechthoeken zei hij: “Bij het ontbreken van een van de rechthoeken zou de wandschildering niet compleet zijn. Dat correspondeert met al onze sites wereldwijd maar ook met al onze werknemers. Samen vormen we een geheel.”

“Met dit aantrekkelijke, moderne gebouw tonen we potentiële werknemers onze fijne bedrijfscultuur”, aldus Dr. Manfred Jagiella, Managing Director van Endress+Hauser Liquid Analysis en lid van de raad van bestuur. Hij vervolgt: “Het gebouw straalt duurzaamheid uit. Met buiten allemaal groen er om heen en binnen groene wanden en functioneel design waar onze mensen zich comfortabel kunnen voelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.