Nieuws
De eerste vier Kolmer-maanden van Martijn Stoffelsen

Hoe ervaart algemeen directeur Martijn Stoffelsen zijn eerste maanden bij Kolmer? Wat valt hem op, waar is hij trots op en waar gaat hij mee aan de slag?

De eerste vier maanden

“De eerste maanden waren vooral avontuurlijk”, geeft Martijn Stoffelsen lachend aan. “Ik bevind me nu in een technische omgeving met veel vakmensen die een passie voor motoren hebben. Voor een niet-techneut zoals ik is dit erg mooi om te zien! Vooral de eerste dagen heb ik veel op de werkvloer doorgebracht. Ik heb met alle medewerkers meegekeken en gezien wat iedereen doet. Ze vertelden bevlogen wat ze maakten. Het enthousiasme spatte ervan af. Hierdoor begrijp ik nu meer van het productieproces en kan ik dingen beter plaatsen. Heel waardevol en het mooie is: omdat ik niet technisch ben onderlegd, mag ik domme vragen stellen. Ik zie alles door mijn bril en kijk anders tegen zaken aan. Zo vullen we elkaar binnen het directieteam – met ieder zijn eigen aandachtsgebied – perfect aan.”

Snelle service en maatwerk

De nieuwe directeur ging ook met accountmanagers mee naar klanten. “Net zo belangrijk natuurlijk”, vertelt hij. “Ik kon vooral opdrachtgevers bevragen over hoe ze ons zien. Wat gaat er goed, wat kan er beter en waar kunnen we hen mee helpen. Daaruit blijkt dat zij vooral behoefte hebben aan snelle service en maatwerk op basis van specifieke wensen. Goed om te horen want dit is precies onze kracht. Met onze snelheid en flexibiliteit bieden we toegevoegde waarde. Waarbij we natuurlijk wel afhankelijk zijn van onze leveranciers: speed is the key. Hier blijven we op focussen.”

Optimalisatie


“Daarnaast is het belangrijk om mee te gaan met technische ontwikkelingen en de energie-eisen vanuit de overheid”, gaat Martijn Stoffelsen verder. “Én om te blijven innoveren. We hebben de meest moderne motoren die aan alle eisen voldoen. Maar ook oudere varianten die nog steeds in de scheepvaart gebruikt worden. Van beide moeten we onderdelen op voorraad houden. De uitdaging zit ‘m hier vooral in de logistiek die we verder gaan stroomlijnen. Ook zijn we bezig met een bedrijfsoptimalisatie: we willen moderniseren en meer digitaliseren. Dit doen we overigens alleen als de klant er ook écht wat aan heeft. Dat hanteren we we heel streng. Want we willen niet te veel vaste protocollen en juist flexibel blijven.”   


Eigen koers

“Waar ik trots op ben? Dat Kolmer in de regio bekend staat als goed bedrijf waar mensen graag willen werken. En dat internationale bedrijven ons weten te vinden als ze op zoek zijn naar een elektromotor. Verder vind ik het heel goed dat Kolmer zich staande weet te houden in een branche waar veel prijsvechters actief zijn. Kolmer vaart zijn eigen koers en hier wil ik aan vasthouden. Dit doen we met z’n allen. Zo worden onze nieuwe missie en visie niet alleen door de directie en het management bepaald maar denken alle medewerkers hierover mee. Dit maakt het bedrijf echt van ons samen en zo kunnen we elkaar er makkelijker op aanspreken als het in de praktijk toch anders gaat. Hierdoor vormen we een volwaardig team; we kunnen allemaal trots zijn op wat we met elkaar bereiken. Als iedereen binnen Kolmer weet waar we voor staan, is het voor alle medewerkers ook makkelijker om zelf initiatieven te ontplooien die binnen onze bedrijfsfilosofie passen. Hier staan we zeker voor open!”

Nieuwe topcoating

“Ik ga me nu vooral richten op het zoeken naar verbinding – zowel intern als extern – en de optimalisatie binnen Kolmer”, vervolgt Martijn Stoffelsen. “Een mooie uitdaging die ik graag aanga. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan het verder brengen van ons bedrijf. Met onze nieuwe topcoating bijvoorbeeld, die we aan het ontwikkelen zijn. Hiermee willen we onze motoren nog beter beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf – zoals zout en zuur – zodat ze nog langer meegaan. We laten de coating nu extern testen op veiligheid en duurzaamheid. Want we willen natuurlijk kunnen garanderen dat onze motoren hiermee minimaal vijf jaar goed beschermd zijn. Na de zomer hopen we de coating te kunnen toepassen. Weer een mooie stap richting de toekomst. Op naar het volgende level!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.