Nieuws

Dag van de Oppervlaktetechnologie 2019

Dag van de Oppervlaktetechnologie 2019

Met de Dag van de Oppervlaktetechnologie op 13 november 2019 bij de TU Delft probeert de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) de toekomst van de sector te duiden.

Oppervlaktetechnologie

De vraag naar geavanceerde oppervlaktetechnieken neemt net als de verantwoordelijkheid voor de applicateur toe. Daarom gaan de ontwikkelingen in de oppervlaktetechnologie heel snel en moeten kennisinstellingen, applicateurs en toeleveranciers nieuwe technieken blijven ontwikkelen. Maar ook de gebruiker moet weten waarover hij praat. Voor al deze stakeholders is de Dag van de Oppervlaktetechnologie een uitgelezen kans om in een beperkte tijd veel kennis te verzamelen en wellicht de basis te leggen voor grensverleggende toepassingen.

Programma

Gedurende de middag kunt u presentaties verwachten over: Meten van Chroom(VI) in verf; geavanceerde experimentele en modelmatige benaderingen om corrosie van metalen beter te begrijpen en te voorspellen; corrosie onder isolatie, een sluipmoordenaar in de industrie; verchromen van staalband vanuit een Chroom(III) bad in een continulijn; passiveren van aluminium (vervangen Chroom(VI)); optimaliseren badafzuiging galvano-industrie; recyclet aluminium als mogelijk probleem voor de oppervlaktebehandelende industrie; veilige werkwijzen met CMR-stoffen (waaronder Chroom(VI)) en het project ‘Voorkomen van blootstelling’; transportcoatings op staal en het verwijderen daarvan; thermisch spuiten in de vliegtuig MRO industrie; chroom(VI)-vrije coatingtechnologie voor de vliegtuigindustrie; straalmiddelen en de recente ontwikkelingen; kleur en kleurafwijkingen bij poedercoatings; wat betekent Nace in de oppervlaktebehandelende industrie; vervanging van oplosmiddelen in coatings en functionele eigenschappen van smeermiddel-geïmpregneerd geanodiseerd aluminium.

De dag van…

Dit jaar wordt de Dag van de Oppervlaktetechnologie gecombineerd met een rondleiding door de laboratoria van de TU Delft, de Algemene Ledenvergadering van Vereniging ION en de verplichte updateworkshops van Vereniging Qual.ION voor de kwaliteitslabels Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod.

Het programma biedt ruimte om te netwerken en een bezoek te brengen aan The Green Village van de TU Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.