Nieuws
Afvalinzamelschip Elliot heeft capaciteit van 1800 ton

Het familiebedrijf MTD Maritime Services verzamelt en verwerkt maritieme afvalstoffen, zowel vloeibaar als vast. Dat gebeurt vanaf nu met een nieuw afvalinzamelschip de ‘Elliot’.

Elliot

“We halen ook afvalstoffen op bij de industrie in de haven, leveren goederen aan boord van schepen per truck en lichter en verhuren fenders en slangen”, vertelt managing director Axel Van Triest.

Het casco van de Elliot komt uit Roemenië en de afbouw gebeurde in het Nederlandse Dordrecht. De Elliot lijkt op zijn broer Florian en heeft ook een capaciteit van 1.800 ton. Van Triest noemt het de grootste, dubbelwandige afvaltankers in hun soort in België. De tanks zijn gecompartimenteerd voor de verschillende afvalstoffen. ‘Florian’ komt van het petekind van Van Triest en de zoon van de operator. ‘Elliot’ heet zijn eigen zoon. De vloot van MTD telt voortaan vijf schepen.

Containerrederijen

Voor de afvalinzameling van schepen sluit MTD contracten met de belangrijkste containerrederijen. “We halen ‘sludge’- en ‘bilge’-water op bij de zeeschepen en brengen het naar onze verwerkingsinstallatie aan Kaai 375. Per schip kan dat gaan van 150 tot 1.000 ton. Op jaarbasis verwerken we ongeveer 350.000 ton. De olie wordt van het water gescheiden en gedroogd zodat het te hergebruiken is als alternatieve brandstof. Het gezuiverde water wordt terug in het dok geloosd”, legt Van Triest uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.