Edities

PompNL nr. 5 2022

In deze editie

In deze uitgave van PompNL een verslag over digitalisering op de WoTS. Appificatie aan de pomp maakt procestechnologie slim en dat gaat hard. Vogelsang dong met zijn lobbenpomp met hoger druk- en temperatuurbereik mee naar de PIP-trofee maar moest het afleggen tegen de Mermaid van Typhoon.

Verder veel pompen en kleppen, zoals in het westen van Noord-Brabant waar de Afval Water Persleiding wordt vernieuwd. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) liet recent twee nieuwe besturingscontainers bouwen bij Vopo Pompen BV in De Rijp. Hiermee beschikt het over verschillende, mobiele besturingsunits die de aandrijving van tijdelijke pompen in het gebied kunnen overnemen wanneer dit nodig is.

Onze vaste redacteur Arie Mol gaat in Mol main’t dit keer in op het onderwerp ‘Wat is de actuele conditie van de essentiële moneymakers?’ Oftewel hoe houdt u de vinger aan de pomppols? Schaeffler brengt bijvoorbeeld draadloze trillingsensoren die een compleet Mesh-netwerk vormen.

VDMA-topman Richard Clemens deelt zijn visie op de machinebouw van de toekomst. ‘Machinebouwers spelen centrale rol bij verduurzaming’. En we keken ook nog mee over de schouder van het Rode Kruis. Het zet uit duurzaamheidsoogpunt steeds vaker solargevoede pompsystemen in. Om ontwerp, installatie en gebruik in goede banen te leiden, traint het Rode Kruis lokale mensen én werkt samen met pompleveranciers.

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in