Edities

PompNL nr. 5 2021

In deze editie

In nr. 5, rondom het thema food vroegen we Eveline Langedijk van GMV, de branchevereniging voor de machinebouwers in de agri- en foodindustrie hoe zij de trends in food zien.

Maar we klopten ook aan bij oceanograaf Sjoerd Groeskamp van het Nioz. Hij filosofeert over een gigantische dijk en heel veel pompen om onze voeten droog te houden, een zogenaamd Noordmeerscenario.

Arie Mol legt u het verschilt uit tussen trillinsgmeting en trillingsanalyse. Hans Vogelesang laat voor de laatste keer zijn licht schijnen op Energieverbruik van pompen. In aflevering VI krijgt u te horen hoe u de optimale energiebesparing bewerkstelligt.

Andrew Faasen en Samantha Bootsman van Xylem vertellen over de 120-jarig geschiedenis van het bedrijf. We verdiepten ons ook in de geheimen van dompelpompen. De eigenschappen van de te verpompen media spelen een doorslaggevende rol bij de keuze van de pomp. Want het verpompen van zuivere of normaal vervuilde persmedia tot giftige vloeistoffen die ook nog verdampingskritisch en/of gashoudend kunnen zijn, vereisen elk hun eigen pomp.

Geer Peters, Account Manger bij Rovc benadrukt in de gastcolumn in dit nummer nog maar weer eens het belang van techniekonderwijs. We mochten daarvan getuigen zijn bij de (her)opening van hun pand na de brand.

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in