Edities

PompNL nr. 1 2023

In deze editie

In de opmars naar Aqua Nederland staat ons eerste nummer van 2023 in het teken van water.  Zo vertellen Andreas Giesen, Royal HaskoningDHV en SKIW en Erwin Verschuur (wtb’er): Royal HaskoningDHV over de trends in binnen- en buitenland. Vertelde Dirk Halet van het Vlaams Kenniscentrum Water over het belang van energie-efficiënte pompen bij circulair watergebruik. En keken we bij het monumentale Kasteel van Breda naar de brandblusinstallatie. Zo maar een hele hoop water sproeien doet de kostbaarheden daar geen goed. Dus kwamen er drie grote pompen die een soort ‘watermist’ produceren. Dat scheelt in het waterverbruik en in de schade.

 

Arie Mol neemt de lezer weer mee in de online conditiebewaking. Deze keer gaat het om moderne ontzorgingsfilosofie.

Het von Karman Institute for Fluid Dynamics in Sint-Genesius-Rode ontwikkelde onlangs een recirculatiepomp voor de vierde generatie nucleaire reactor. Het Belgisch nucleair onderzoekscentrum SCK CEN in Mol werkt aan die reactor. De primaire pompen die vloeibaar lood (of lood-bismut) in de reactor laten recirculeren, vormen daar een belangrijk onderdeel in. We praten met Tom Verstraete, professor gasturbines, simulatie van stromingen en turbomachines. Zijn team ontwikkelde de pomp.

Gorman-Rupp vertelt over hun oplossing om vuil en vet in rioolgemalen nog beter de baas te kunnen. Zij ontwikkelde een zelfreinigend gemaal dat zowel past in een vrijvervalstelsel als in een drukrioolsysteem.

Op de PPA-dag ging het over containerisering van OT-IT en hoe dat integratie vergemakkelijkt. We praten u in dit nummer bij.

 

 

 

 

 

 

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in