Edities

PompNL nr. 1 2022

In deze editie

Traditiegetrouw besteden we in nr. 1 van het jaar altijd veel aandacht aan water.

Deze keer een bijzondere visie met Marij Zwart, senior WASH-adviseur bij het Rode Kruis. Dit betekent dat zij zich bezighoudt met (drink)water en sanitatiesystemen zoals het realiseren of verbeteren van grondwaterputten en latrines en het zuiveren van drink- en afvalwater. Allemaal voor gebieden waar mensen of overheden het om verschillende redenen niet zelf voor elkaar krijgen. Zij vertelt over de uitdagingen waar zij tegenaan lopen en hoe pompbedrijven daar nog hun steentje aan kunnen bijdragen.

We waren in België getuigen van de lancering van het proefproject Ganzepoot. Hier gaan drie drinkwaterbedrijven het zuiveren van zoet, brak en zout water tot drinkwaterkwaliteit testen. De bedoeling is over drie jaar in de kustplaats een nieuw waterproductiecentrum in gebruik te nemen.

Arie Mol keek naar de trillingsproblemen bij een Rwzi. En bij de Energiefabriek in Sleeuwijk keken we welke energie de RWZI’s allemaal (nog meer) kunnen winnen.

We keken met het project Repair Teens mee hoe jongeren van 12 tot 14 jaar kennismaakten met pompen bij Vandemoortele. De Europees marktleider in margarines, frituuroliën, frituurvetten en diepvriesbakkerijproducten wil met het project jongeren warm maken voor technische beroepen.

En we legden ons oor te luisteren bij de Belgische Stoomtechniekdag.

 

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in