Productnieuws
Grote waterhoeveelheden slim, betrouwbaar en efficiënt verpompen

De Wilo-Stratos Giga2.0 combineert volgens de fabrikant efficiëntie en slimme technologie voor het verpompen van water.

Slim en efficiënt

“Onze slimme, in-line droogloperpompen bieden vele interfaces voor multipompbesturing, integratie in gebouwbeheersysteem, verwerving van productiegegevens en ultramoderne opties voor mobiele toegang via Wilo-Smart Connect”, legt Jörg Keller uit, Product Manager bij Wilo. Hierdoor kan de gebruiker de pompen via Bluetooth met een mobiel apparaat configureren en bedienen. “Via het Wilo-Net-bussysteem bestaat ook de mogelijkheid voor toegang en multipompbesturing op afstand”, aldus Keller. De optionele Wilo-CIF-module maakt met een interface moderne en veilige ethernetcommunicatie met het gebouwautomatiseringssysteem mogelijk. Dit komt dan tot stand met de protocollen BACnet IP en Modbus TCP.

Intuïtieve en veilige inbedrijfstelling

“Tijd vormt een enorme factor voor zowel operators als installateurs. Dus installatiegemak en intuïtieve bediening spelen een grote rol. Hier hielden we met het ontwerp van de Wilo-Stratos Giga2.0 rekening”, meldt Jörg Keller.

“Naast deze eigenschappen beschikt hij over een toepassingsgerichte instelhulp voor optimale besturing van de pomp vanuit een toepassingsoogpunt. Aansturing gebeurt met de Groene knoptechnologie. Daarvoor verschijnen alle stappen duidelijk op het grote scherm. De gebruiker kan hierop ook alle bedrijfsgegevens uitlezen voor analyse en optimalisatie.”

Efficiënt en betrouwbaar

De optimale energie-efficiëntie van het totale systeem dankt hij aan de intelligente interactie van IE5 EC motortechnologie. Dit combineert de pomp met pomphydrauliek MEI ≥0,7, innovatieve bedieningsfuncties en individuele optimalisatieopties. “De innovatieve aandrijftechnologie biedt in combinatie met de bewezen pomphydrauliek maximale betrouwbaarheid”, zegt Jörg Keller.

Naast de bestaande, groene bedienknop en de instelmodi kreeg de pomp een nieuw kleurendisplay. Naast verbeterde intuïtieve bediening kan dat nu ook met een mobiele telefoon of tablet. En de nieuwe instelmodi op toepassing zorgen volgens de fabrikant voor een nog comfortabelere en efficiëntere werking van het systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.