Service & Onderhoud
Slijtagebeheersing met PU-bekleden van onderdelen

Sietzema Techniek uit Gorredijk levert een nieuwe toepassing voor slijtagebeheersing. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om halffabricaten of revisieonderdelen te bekleden met elastomeer, ook wel PU-bekleden genoemd.

Naadloos

PU-bekleden is een specialistische techniek waarbij een elastomeer naadloos wordt gespoten op slijtagegevoelige (onder)delen. Deze methode is effectief tegen abrassieve slijtage, adhesieve slijtage, corrosieve en chemische slijtage en cavitatie. Ook vormt PU-bekleden een goede bescherming tegen stoten en schuren. Onderdelen die voorzien kunnen worden van PU zijn pomphuizen en waaiers, leidingen, robotgrippers, klemplaten en afsluiters. Tevens biedt PU-bekleden een elektrisch isolerende bekleding (5 KV/mm laagdikte), waardoor onderdelen eenvoudig elektrisch isolerend uitgevoerd kunnen worden.

Slijtagebeheersing

Sietzema: “Momenteel werken we aan projecten voor baggerpompinstallaties en klemplaten en grippers. Ons doel is door slijtagebeheersing bij te dragen aan een duurzame wereld en een circulaire economie. De eerste resultaten van PU-bekleden laten zien dat deze nieuwe techniek veelbelovend is en perfect past binnen onze doelstelling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.