Service & Onderhoud

Rwzi in Hannover eerste gebruiker Supreme Serv

Rwzi in Hannover eerste gebruiker Supreme Serv

KSB introduceerde in Duitsland Supreme Serv, de nieuwe, overkoepelende naam voor alle service-activiteiten.

60 jaar oude Rwzi

Het 60 jaar oude Rwzi in het Duitse Hannover-Herrenhausen moest nodig gesaneerd en viel de primeur van Supreme Serv te beurt. Corrosie en slijtage tastten pompen en leidingwerk aan. De Rwzi-eigenaar vond dit een mooie gelegenheid om ook de capaciteit van de vier pompstraten te verhogen. Daarmee kan de Rwzi op termijn meer rioolwater opvangen. Van de toenemende inzameling tot aan regenwater. Duitsland kampt net als wij met periodieke stortbuien.

Herstelwerkzaamheden

KSB nam het project op zich, inclusief risicoanalyse en inbedrijfstelling. Het bedrijf verzorgde de pompen, aandrijvingen en alle bijbehorende componenten.

Na 60 jaar was de documentatie niet meer actueel en bleken sommige onderdelen niet meer leverbaar. Vijf driewegwaaiers moesten opnieuw gefabriceerd en kregen een verhoogde doorstroom van 605 mm. Er werden 16 nieuwe schijven geplaatst en vier terugslagbegrenzers werden gemodificeerd. Gedurende de tien maanden durende hersteloperatie moesten de Rwzi’s gewoon in bedrijf blijven. Dat vroeg om nauwkeurige afstemming van alle partijen.

KSB trainde uiteindelijk ook alle medewerkers hoe ze met de nieuwe installatie om moeten gaan.

Supreme Serv

Het project in Hannover is een voorbeeld hoe KSB samen met de klant een project aanpakt. Onder de term Supreme Serv leidt het bedrijf klanten de wereld van Industrie 4.0 in. De eerste klanten toonden zich enthousiast over het via Augmented Reality Services meekijken in hun eigen plant. Naar verwachting zal KSB dit systeem in de loop van 2019 ook in Nederland uitrollen.

Met het aanvullende Guard beheert de gebruiker alle verzamelde pompdata in een oogopslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.