Service & Onderhoud

Platform bij beurs Maintenance Next

Platform Maintenance Next

In de aanloop naar de beurs Maintenance Next op 9, 10 en 11 2019 april in Rotterdam Ahoy richt de organisatie een platform in met filmpjes en testimonials.

 

Platform

Zoals van Applus RTD, een internationaal, opererende dienstverlener voor de energie, olie, gas en chemische industrie. Zij adviseren bedrijven over de staat van hun assets door middel van niet-destructief onderzoek, inspectie en certificatie.

Het thema ‘People’ tijdens Maintenance NEXT blijkt goed gekozen voor Applus RTD. Naftaly Dix-Koolman, marketing communication manager bij Applus RTD ziet bijvoorbeeld ook dat een nieuwe generatie andere dingen belangrijk vindt in een baan. “De prioriteiten van jongeren liggen tegenwoordig anders dan vroeger. Velen zoeken een baan die iets toevoegt aan hun leven. Jongeren willen eerst vooral gelukkig zijn en zich kunnen identificeren met hun baan. Zij zijn veel meer dan vroeger bezig met een groen imago. Dan is het op zijn zachtst gezegd lastig om ze te motiveren voor een vieze industrie.”

 

Aansluiting zoeken

En dat is wel een beetje het imago waartegen Applus RTD vecht. “We zijn natuurlijk ook niet echt een sexy branche maar dat zorgt ervoor dat we iedereen graag laten zien waar ons werk uit bestaat en hoe belangrijk het is. Daarbij sluiten we onze ogen overigens niet voor het feit dat het werk voor olie- en gasbedrijven waarschijnlijk eindig is. We verleggen onze werkzaamheden daarom uitdrukkelijk ook naar andere sectoren. De voedingsindustrie bijvoorbeeld, die kan onze kennis goed gebruiken. Er zijn nog genoeg kansen.”

Het bedrijf wil daarom jongeren al heel vroeg inspireren en informeren. “Het bedrijfsleven heeft daarin een maatschappelijke rol en die nemen wij met verve op ons”, stelt Dix-Koolman. De oplossing? “Ik geloof in coschappen, zoals je dat ook bij een studie als geneeskunde hebt. Laat net-afgestudeerden eerst een tijd meelopen met ervaren mensen. Want zeker in het onderhoud heb je aan het begin van je loopbaan niet zo veel aan de net opgedane kennis van school. Je moet ervaring opdoen. Problemen hebben opgelost. Dan pas kun je zeggen of onze branche iets voor je is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.