Service & Onderhoud
Fieldlab Camino over monitoring zoals bewegende delen bij riolen

Bijna een jaar na de bijeenkomst bij Sluis Eefde gaf Fieldlab Camino op 4 juni 2019 in het Railcenter in Amersfoort een update over de stand van de lopend projecten binnen Smart Maintenance.

Monitoring riolen

Fieldlab Camino bezit sinds 2017 het Smart Industry label en inmiddels zijn meer dan 40 organisaties en ruim 80 personen actief binnen diverse projecten rondom 100 procent voorspelbaar onderhoud.

In samenwerking met o.a. Rijkswaterstaat, ProRail, NS, Gemeente Almelo, Waterschap Vechtstromen en Sitech Services presenteerde de organisator bijvoorbeeld de lessons learned.

Een van de hoofddoelstellingen van Fieldlab Camino betreft namelijk leren van elkaar. Zoals bij het inzetten van Machine Learning voor optimalisering van rioolbesturing. Conditiemonitoring rondom het functioneren van bewegende delen leidde inmiddels al tot een concrete besparing van meer dan een miljoen euro.

Toekomst van de infrasector

Na een introductie door projectleider Ruben Ogink nam Prof. Henk Akkermans (directeur World Class Maintenance) het stokje over voor een paneldiscussie over de Nederlandse infrasector in 2040. Timo Meinders (Universiteit Twente), Angelien van Boxtel (Rijkswaterstaat), Rob Buitendijk (Prorail) en Rob Timmermans (NS Techniek) reageerden op de stellingen. Zoals vormt techniek een bedreiging of een kans voor bepaalde werkzaamheden? Vrezen mensen voor baanverlies of is men bang om te werken bij een organisatie die onvoldoende meebeweegt? Wat kunnen we verwachten in vervoermogelijkheden en wetgeving en veiligheid op dat gebied? Moeten we juist meer of minder middelen beschikbaar stellen om de urgentie te onderstrepen.

Deelsessies

Daarna bespraken de aanwezigen in groepen de lopende pilots en de uitdagingen van Smart Maintenance in de infra. Aan bod kwamen Machine Learning voor Watermanagement bij RTC Almelo; virtueel modelleren bij Stuw de Haandrik en Samen Slimmer aan de hand van de sluis en het gemaal in Eefde.

Daarna spitste de discussie zich toe op samenwerking in de keten en juridische consequenties daarvan; mens en organisatie en techniek en technologie.

Sensorlab

Zoals elke bijeenkomst leidde de gastheer de aanwezigen rond. In het Sensorlab van het Railcenter vertelden o.a. Paul Kootwijk en Marcel Gerrits van Prorail over de nieuwste mogelijkheden om onderhoud te voorspellen op het spoor en omliggende objecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.