Service & Onderhoud
Euromaintenance 2018 over de veranderende rol van de Maintenance Manager

Van 24 tot 27 september aanstaande vindt in Antwerpen de tweejaarlijkse Euromaintenance conferentie plaats met een grote rol weggelegd voor de Manager in deze discipline.

Veranderende rol Maintenance Manager

Omdat de technologische ontwikkelingen op het gebied van onderhoud zo razendsnel gaan, is de rol van de Maintenance Manager de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig.

De volgende genomineerden kunnen volgens een jury die veranderingen zo goed bijhouden dat ze in aanmerking komen voor de European Maintenance Manager Award:

Mario Cikojevic (Maintenance Manager bij Cemex in Kroatië), Marc De Kerf (Global Expert Maintenance & Asset Management Petrochemicals bij Basf in België), Jimmy Öberg (Technical Manager bij Kopparberg in Zweden) en Antonio Ros Pau (voormalig Maintenance Manager bij Seat in Spanje).

Mario Cikojevic dankt zijn nominatie aan de wijze waarop hij erin is geslaagd de mindset van zijn medewerkers op een zodanige wijze positief te beïnvloeden dat de activiteiten van ieder van hen daadwerkelijk bijdragen aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen. Hoe hij dat deed staat beschreven in zijn boek ‘Maintenance Strategy – of industrial facilities through RCM methodolgy implementation’. De jury nomineert Marc De Kerf vanwege zijn visie op het ‘onderhoud van de toekomst’, zowel op operationeel als conceptueel vlak. Jimmy Öberg ‘toont aan hoe belangrijk goed leiderschap is voor een succesvolle implementatie van een nieuw onderhoudsbeheersysteem’ en Antonio Ros Pau dankt zijn nominatie aan de diverse projecten die hij uitvoerde bij Seat zodat de onderhoudsafdeling daar niet langer gezien wordt als een kostenpost maar als een expertisecentrum dat bijdraagt aan het verhogen van de winstcijfers van de autofabrikant.

Award

De winnaar van de ‘European Maintenance Manager Award’ wordt bekend gemaakt tijdens een event op 25 september aanstaande. De aanwezigen leren alles over de strategie en aanpak van de winnaar. Keynote speker tijdens deze avond is futurist Ben Pring. Hij is co-auteur van het boek ‘What To Do When Machines Do Everything: How to Get Ahead in a World of AI, Algorithms, Bots and Big Data’. Pring vertelt hoe een organisatie deze nieuwe technologieën kan implementeren om competitief te blijven de komende jaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.