Pompaandrijvingen

Dubbelfilter in beluchters verlengt levensduur

Dubbelfilter in beluchters verlengt levensduur

Des-Case re-engineerde zijn beluchters uit de series Standard, VentGuard en HydroGuard. Ze bevatten nu meer droogmiddel bij gelijkblijvende afmetingen en kosten. Dat resulteert in een 25 – 50 procent langere levensduur van het filterelement.

Dubbelfilter beluchters

Beluchters laten diverse (hydraulische) systemen ‘ademen’ wanneer de druk varieert als gevolg van bijvoorbeeld temperatuurverschillen. De binnen gezogen verse lucht bevat vuildeeltjes en vocht. Een silicagel in de beluchter ontvochtigt de lucht terwijl een apart vuilfilter de vuildeeltjes uit de gedroogde lucht filtreert. Vuil en vocht krijgen zo geen kans het systeem binnen te dringen en lagers, tandwielen, kleppen en smeermiddelen aan te tasten.

Verlenging levensduur

De levensduur van het filter hangt af van de hoeveelheid droogmiddel die in het filterelement past. De nieuwe, slimme constructie van de beluchters combineert meer droogmiddel met bestaande afmetingen. De levensduur van de series Standard, VentGuard en HydroGuard neemt daarmee volgens de fabrikant toe met 25 – 50 procent (afhankelijk van het model). 

VentGuard en HydroGuard beschikken in de nieuwe versie bovendien over grotere, hoge capaciteit terugslagkleppen die de silicagel afsluiten van de buitenlucht bij het ontbreken van luchtstroom. Dat verhoogt de luchtflow in de nieuwe generatie tot 390. 

Een ‘bolle’ beschermkap (deksel) voorkomt dat water op de beluchter blijft staan. De ribben aan de buitenkant van de behuizing verbeteren de grip bij het (de)monteren van de beluchter. Een geïntegreerde dripring voorkomt het binnendringen van water via de ventilatiegaten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.