Procesindustrie

Monitoren van peristaltische pompen via de cloud

Monitoren van peristaltische pompen via de cloud

Cole-Parmer introduceert een verbeterde versie van Masterflex Live waarmee gebruikers hun pompen op afstand in de cloud kunnen beheren. Het systeem kreeg 21 CFR Part 11 en EU Annex 11 compliance als extra’s.  

Monitoren

Met Masterflex Live selecteert de gebruiker de te monitoren Masterflex L/S en I/P peristaltische pompen via een PC, tablet of smartphone (iOS and Android). Zo kan hij vanaf elk punt met een internetverbinding 24/7 kritische processen volgen.

De fabrikant noemt het zeker voor cleanrooms en gevaarlijke plants waar beperkte toegang geldt een oplossing.

Databeheer

Set-up en inbedrijfstellen van de pomp kost slechts een paar minuten en telt twee stappen: een nieuw account aanmaken en pompgegevens inladen.

Bij gebruik van EU Annex 11 kunnen gebruikers data beheren en digitale historie opvragen. Ze kunnen bovendien programmeren en pompprotocollen in werking stellen of stoppen door synchronisatie met alle pompen.

Via de cloud

Doordat het zich in de cloud bevindt en updates automatisch gebeuren, krijgt de gebruiker altijd de laatste stand der techniek in handen. Dat maakt hem bovendien flexibeler.

Alle units zijn uitgerust met Masterflex open-head sensortechnologie en kunnen het volledige assortiment Masterflex® L / S®- of I / P®-pompkoppen accepteren. Protocollen als Ethernet/IP en profibus zijn mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.