Procesindustrie
Leiderdorp Instruments behoort vanaf nu tot Hitma Instrumentatie

Hitma Instrumentatie nam begin oktober 2019 de Nederlandse sensorfabrikant Leiderdorp Instruments over. Het instrumentatiebedrijf van de voormalige eigenaren Hans en Jaap Liefting blijft zelfstandig onder de eigen bedrijfsnaam en vanuit de huidige locatie in Leiderdorp opereren.

Leiderdorp Instruments

Leiderdorp Instruments ontwerpt, assembleert en verkoopt met name sensoren voor geotechnische meetoplossingen, waaronder grondwaterniveausensoren en infrastructuurtrillingssensoren. De huidige prestaties van Leiderdorp Instruments, de groeimogelijkheden en het portfolio sluiten perfect aan bij de Hitma-strategie.

Meetapparatuur

Het instrumentatiebedrijf uit Leiderdorp is een ‘technology driven’ onderneming. De grootste gemene deler in alle activiteiten en producten, ‘meten’ doet het bedrijf met zelfontwikkelde productgroepen. Zoals de meetapparatuur voor toepassing in en rond bouwputten. Denk hierbij aan trillingen, waterstanden, helling en scheurbreedte. Maar ook meetapparatuur voor duurzame energiesystemen en informatiedisplays voor o.a. PV-systemen, portals en beheersystemen. Daarnaast ontwikkelt het universele dataloggers met on-line datatoegang voor metingen in het veld, tijdelijke instrumentatie en mobiele meetapparatuur. En de laatste productgroep vormen de precisieversterkers en uitleesapparatuur voor sensoren, waaronder zoninstralingsmeters, UV-meters en heat flux-sensoren.

Besturingen

Verder produceert Leiderdorp Instruments OEM-producten zoals besturingen voor warmtepompen, meetapparatuur voor warmtegeleiding, meetapparatuur voor detectie van water in olie, apparatuur voor het meten van verontreiniging van pulp in papierfabrieken, en meet- en afregelapparatuur voor gehoorbeschermers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.