Procesindustrie

Hygiëne en sensoren op de Brau Beviale 2019

Hygiëne en sensoren op de Brau Beviale 2019

KSB legt tijdens de Brau Beviale in Nürnberg in hal 9 op stand 212 de nadruk op producten voor steriele en hygiënische toepassingen en op de ondersteunende processen.

Hygiëne

Zo toont de fabrikant de series levensmiddelenpompen Vitachrom, Vitacast, Vitalobe en Vitaprime. De pompseries beschikken over de in de branche vereiste certificaten zoals Ehedg en de toegepaste elastomeren zijn conform de FDA-standaards. Dankzij het grote aantal varianten kunnen de aggregaten vrijwel alle taken vervullen die voor het transport van vloeibare of viskeuze levensmiddelen vereist zijn. Zowel de geringe dode ruimte alsook de elektrolytisch gepolijste onderdelen die met de verpompte media in aanraking komen en de toegepaste roestvrijstaalsoorten, dragen bij aan de goede CIP/SIP (cleaning & steaming in place) capaciteiten.

Sensoren

Op de beurs in Nürnberg waarover u meer informatie vindt in nr. 5 2019 van PompNL, presenteert KSB ook het pompbewakingssysteem KSB Guard. Direct aan de pomp gemonteerde en in een netwerk opgenomen trillings- en temperatuursensoren maken voor het eerst de beschikbaarheid op bedrijfsniveau transparant. Hij detecteert veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig zodat de gebruiker het onderhoud al kan inplannen zonder op locatie bij de pomp te gaan. KSB Guard kan achteraf worden ingebouwd aan de lagerstoel of aan de aandrijflantaarn met een magneet en lijm. Dat betekent montage tijdens het lopende bedrijf zonder ingreep in de machine. Een meegeleverde batterijeenheid zorgt voor een onafhankelijke stroomvoorziening.

Manchetmateriaal

Als noviteit op het gebied van afsluiters toont KSB de vlinderkleppen van de serie Isoria met nieuw manchetmateriaal. Dit bestaat uit gehydreerde acrylbutadieenrubber (HNBR) en voldoet aan de eisen van de Europese levensmiddelenvoorschriften (EG) 1935/2004. De nieuwe manchet leent zich voor alle levensmiddelentoepassingen waarbij dierlijke, plantaardige of minerale oliën alsmede vloeibare zure producten worden verwerkt. De slijtvastheid maakt het ook geschikt voor vloeistoffen met vast deeltjes.

Afsluiterbesturing

Verder presenteert het bedrijf de schuifafsluiters van de serie Hera en de serie Boa-H en de automatische afsluiterbesturing Amtronic. Amtronic biedt verschillende functies, variërend van eenvoudige aan/uit-schakeling van een pneumatische afsluiter tot uitvoering van onafhankelijke besturingstaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.