Nieuws
Focus On heet de joint venture van twee Duitse familiebedrijven

Op 19 september 2019 kondigden Samson Regeltechniek en Krohne een joint venture aan. In ‘Focus on’ trekken ze samen op om producten te ontwikkelen.

Duitse familiebedrijven

De samenwerking tussen Samson uit Frankfurt en Krohne uit Duisburg dateert al van langere tijd. Zo organiseren ze al een aantal jaren de Krohne Academy samen. Beide bedrijven hebben ongeveer 4000 werknemers en ook de omzet ligt op een gelijk niveau. Maar meer doorslag gaven nog de cultuur, het zijn beide Duitse familiebedrijven, en de gemeenschappelijke waarden.

Blijven innoveren

CEO van Samson Andreas Widl: “We moeten continu blijven innoveren, anders haalt een ander bedrijf ons in. We willen klanten niet alleen de beste producten bieden maar ervoor zorgen dat zij de beste op hun vakgebied zijn. Samen kunnen we dat nog beter.”

Om de zaken en de IP (Intelligent Property) helder te houden, richten ze nu een joint venture op. Ze streven ernaar in Focus On om de kerncompetenties van beide huizen samen te brengen, vooral op IoT-niveau.

Focus

André Boer (Krohne) en Kavreet Bhangu (Samson) gaan het bedrijf, dat fysiek in Dordrecht komt bij Krohne Nederland op het terrein, leiden. Zij krijgen de functie van managing director en een team van vijf mensen, gedeeltelijk nieuw en gedeeltelijk van beide bedrijven afkomstig, ter beschikking. Dordrecht heeft nog voldoende ruimte voor uitbreiding, daar bevinden zich Altometer en een kalibratie-installatie. Boer: “We beschikken daar over een grote instrumentatiegroep en Nederland kent een goed samenwerkingsklimaat.“

Dat ze weten wat ze willen, blijkt uit de naam Focus, de stip op de horizon. Het eerste product staat al te ‘trappelen’. De als een robot ogende regelklep+ onderging in eigen huis al diverse testen en gaat nu voor testen naar klanten. Benieuwd hoe hij er uit ziet en wat hij kan? Lees PompNL nr. 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.