Procesindustrie
Deeltijd Mbo-3 opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie vormt een onderdeel van de mbo-opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie. De coproductie van Vakwijs Opleidingen en Technicom levert een wettelijk erkend Mbo-certificaat niveau 3 op.

Storingsmonteur elektrotechniek

Vakwijs en Technicom ontwikkelden de opleiding Storingsmonteur Elektrotechniek samen met de branche en het bedrijfsleven. Ze voeren de opleiding ook gezamenlijk uit. Technicom neemt als erkende mbo-instelling de verantwoordelijkheid voor de examinering en certificering van de opleiding. Het verzorgt ook de theorie-onderdelen. Vakwijs beschikt over moderne trainingscentra en deskundige instructeurs die het praktijkgedeelte van de opleiding voor hun rekening nemen.

Theorie vertalen naar de praktijk

De opleiding kent een sterk praktijkgerichte vorm. Deelnemers gaan aan de slag met individuele praktijkopdrachten die helpen om de theorie te vertalen naar de werkelijkheid.

De opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie richt zich voornamelijk op monteurs die werken in een industriële omgeving. En dan met name zij die nu nog de kennis en vaardigheden missen om elektro- of instrument-technische storingen te lokaliseren en oplossen. De opleiding vraagt een gedegen elektrotechnische achtergrond (Mbo 2 of 3 en enkele jaren werkervaring). Het biedt naast een landelijk erkend Mbo-certificaat ook de juiste ingrediënten om je als medewerker enorm te ontwikkelen, aldus de opleiders.

Deeltijd Mbo-3 opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie

Deeltijd Mbo-3 opleiding

Voor Mbo-certificaten kunnen onderwijsinstellingen samen met bedrijven en brancheorganisaties een verzoek indienen bij de Minister tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Onderwijsinstellingen Vakwijs en Technicom gingen dit traject samen met brancheorganisaties Uneto-VNI, Nvkl, Otib en het FNV aan. Inmiddels keurde de Minister het Mbo-certificaat goed en kreeg de opleiding een erkende mbo-kwalificatie.

Mbo betekent dat de opleiding zich kan richten naar de marktbehoefte. De deelnemer krijgt alleen het benodigde stuk uit de volledige mbo-kwalificatie. Het verzekert hem/haar wel meteen van arbeidsmarktwaarde. Wettelijk erkend en betrouwbaar geacht door de brancheorganisaties en bedrijven.

1 reactie op “Deeltijd Mbo-3 opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie

 1. Jeff schreef:

  goedenavond,

  Momenteel ben ik bezig een praktijk opleiding Service en onderhoud op te zetten voor Tetrix techniek opleidingen in Zaandam en Den Helder.Graag zou ik met u in contact komen om te zien of we iets voor elkaar kunnen beteken.

  Hoor graag van u .

  Vriendelijke groet,

  Jeff Spieker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.