pompen

Volledig keramische tandwielpomp

Volledig keramische tandwielpomp

FCT Ingenieurkeramik ontwikkelde voor het transport van aluminiumsmelt een volledig keramische tandwielpomp. Die biedt vooral met moeilijk te controleren media, zoals vloeibaar aluminium, voordelen, aldus de fabrikant.

Keramische tandwielpomp

De keramische tandwielpomp bevat geen vreemde materialen. Dat maakt vuurvaste voeringen van metalen buizen overbodig. De smeltdragende delen worden individueel verwarmd en de speciale opstelling van de warmtegeleiders zorgt ervoor dat er geen direct contact met de hete media ontstaat. De gebruiker kan het pompsysteem temperen voordat hij hem in de smelt onderdompelt. De aandrijfeenheid is volledig ontkoppeld van thermische invloeden door een speciaal ontwikkeld concept.

Specificaties

De pomp is oneindig variabel en kan naar behoefte worden bediend binnen het bereik van zijn werkbereik. Hij beschikt standaard over een overbelastingsbeveiliging van de aandrijving met variabele koppelafstelling. Voor onderhoud volstaat het omkeren van de draairichting om het systeem sneller en zonder residuen te legen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.