pompen
Vloeistofringvacuümpomp met cavitatiebescherming

De nieuwe LRP VSD+ vloeistofringvacuümpomp van Atlas Copco beschikt over twee geïntegreerde frequentieregelaars (VSD). De een regelt het vacuümniveau afhankelijk van de vacuümbehoefte en de andere frequentieregelaar zorgt voor een gecontroleerde en geoptimaliseerde toevoer van het water.

Vloeistofringvacuümpomp

De geïntegreerde werking van de beide frequentieregelaars maken de LRP VSD+ vacuümpomp tot een energie-efficiëntie vacuümpomp voor natte en vochtige toepassingen. Denk aan EPS-productie, plastic extrusion (kalibratie), bierproductie, papierproductie, pneumatisch transport van kunststof granulaat en nog vele andere toepassingen.

De vacuümpomp zit in een robuuste omkasting met een ergonomisch vontwerp. HMI, inlaat, uitlaat en kabelaansluitingen zitten makkelijk bereikbaar bovenop de omkasting.

Robuust

De LRP VSD+ beschikt over een IP54 geclassificeerde schakelkast en opereert geluidsarm (69 dBA). Water en stof krijgen geen kans binnen te dringen.

De roestvast stalen impeller, eindplaten, watertank en warmtewisselaar maken hem bestand tegen corrosie en agressieve procesgassen. Het gesloten watercircuit met geïntegreerde warmtewisselaar zorgt ervoor dat het water dat de pomp verlaat, wordt opgevangen in de watertank en recirculeert. De warmtebelasting wordt afgevoerd via een roestvast stalen warmtewisselaar. Het bewaken van het waterpeil en het zo nodig bijvullen gebeurt volledig automatisch.

Bewaking op afstand

De LRP VSD+ serie krijgt standaard de volledig integreerbare MkV Elektronikon®-besturing. De module geeft feedback over de status van de LRP VSD + inclusief pompstatus, setpoint-regeling en inlaatcondities en voorziet de gebruiker van informatie over waarschuwingsalarmen, veiligheiduitschakelingen en het vereiste onderhoud.
Het systeem kan meerdere vloeistofringvacuümpompen monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.