pompen
Magneetaangedreven centrifugaalpompen van diverse merken

Een van de trouwe klanten op Pumps&Valves is Multipomp uit Halsteren. Het bedrijf biedt centrifugaalpompen van Dickow, kunststof centrifugaalpompen van Munsch en de tandradpompen van Tuthill.

Magneetaangedreven centrifugaalpompen

Dickow ontwikkelde vorig jaar de grootste door hen op de markt gebrachte magneetpomp van het type NMWR. Die wordt ingezet om thermische olie tot een maximumtemperatuur van 450°C te verpompen. De maximale capaciteit bedraagt 1200 m3/u met een vermogen van 500 kW. De pomp staat op de stand van Multipomp, stand M100.

Verder bestaat het leveringsprogramma van Dickow uit enkeltraps- en meertraps centrifugaalpompen in zowel horizontale als verticale uitvoering. Multipomp kan ze zowel met een magneetkoppeling als met een traditionele asafdichting leveren. Ook van dit segment staan een paar voorbeelden op stand M100.

Kunststof

De centrifugaalpompen van Munsch zijn van kunststof of kunststof bekleed en zijn leverbaar in horizontale en in verticale uitvoering. De fabrikant voorziet de pompen van een door hem zelf ontwikkeld enkel of dubbel seal en desgewenst met een magneetkoppeling. De magneetgekoppelde kunststof centrifugaalpomp op Pumps&Valves is ook geschikt te maken voor sterk vervuilde vloeistoffen.

Samenwerking

Op de stand zijn ook de tandradpompen van Tuthill te zien. Net als de laatste ontwikkeling van de magneetaangedreven tandradpomp die tot stand kwam door een samenwerking tussen Tuthill en Dickow. Hierbij levert Tuthill het pompdeel dat bij Dickow in Duitsland wordt samengebouwd met de magneetkoppeling. Hierbij wordt dan gebruikgemaakt van de magneetkoppeling en de glijlagerconstructie die men ook toepast voor de magneetaangedreven centrifugaalpompen.

Lekkagevrij

Tandradpompen worden over het algemeen ingezet voor hoogviskeuze producten. Traditioneel krijgen ze seals, een lipseal of stopbuspakkingen. Maar ook bij hoogviskeuze producten doen zich problemen voor met deze asafdichtingen met lekkages tot gevolg. Multipomp leverde de magneetaangedreven tandradpomp inmiddels bij meerdere klanten met succes. Zoals bij de polyesterharsproductie van een klant in Schoonebeek. Waar die gebruiker eerst stopbuspakkingen of lipseals op de as gebruikte, verving hij dat door een magneetaangedreven pomp van Tuthill- Dickow. Die draait nu al meer dan een jaar lang met succes (zie ook PompNL nr. 4 2019, pag. 44/45). Het is weliswaar een complexe pomp maar hij voldoet volledig aan de door de klant gestelde eisen. Een mooi voorbeeld van klantspecifiek leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.