pompen

Elektrische dubbelmembraampompen

Elektrische dubbelmembraampompen

Tapflo introduceert een serie elektrische dubbelmembraampompen. Het bedrijf noemt ze milieuvriendelijker dan de gewone AODD pompen.

Elektrische dubbelmembraampompen

Of het nou om een industriële of hygiënische toepassing betreft, elektrisch is de trend, volgens de pompenfabrikant. En dat geldt zowel voor vervanging als voor nieuwe applicaties.

Vandaar dat het bedrijf een EODD-lijn (Electrically Operated Double Diaphragm Pumps) lanceert. “De basis van de EODDO’s bestaat nog steeds uit de originele membraampomptechnologie. Met daarbij op klantverzoek nieuwe voordelen rondom lagere operationele kosten”, aldus Katarzyna Szałkowska van Tapflo Group Marketing Team.

De toekomst

Aandrijving gebeurt met een hoogefficiënte elektrische aandrijving (IE3). Bij gebrek aan hydrauliek kan de pompen ook niet lekken.

‘Na maanden van ontwerpen, testen en controleren, presenteren we nu ons nieuwe product”, verklaarde Jakub Zduńczyk Product Engineer bij Tapflo.

EODD pompen kunnen vloeistoffen tot 110° C transporteren met capaciteiten tot 220 l/min. Chemicaliën, abrasieve producten tot aan hygiënische toepassingen vormen geen probleem voor de pompen. Ze lenen zich speciaal voor processen met lage drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.