pompen

Draaizuigerpomp met hygiëne in de genen

Draaizuigerpomp met hygiëne in de genen

Ampco ontwikkelde zijn ZP-3 draaizuigerpomp volledig als Ehedg-pomp. Het gepatenteerde design biedt CIP-reinigbaarheid met behoud van maximale efficiency.

Hygiëne in de genen

“In de markt van hygiënische draaizuigerpompen neemt de ZP3 pomp een unieke maar vaak nog onderbelichte positie in”, zegt Bart Vries productspecialist bij Ampco’s Key Distributor Spin Pompen in Assen. “Doordat de fabrikant de pomp volledig als Ehedg-pomp bedacht en ontwikkelde, bereikt hij het hoogste hygiëneniveau zonder ‘kunstgrepen’. Bij de ZP3 pomp gaat het optimaliseren van de CIP-reinigbaarheid dus niet ten koste van de pompwerking.”

CIP-reinigbaarheid

De front-loaded seals op de pomp zorgen ervoor dat de seals dichterbij de product-flow zitten. Dat maakt ze tijdens de CIP beter te spoelen. De pomp heeft geen dode ruimtes. Het ontwerp van het pompdeksel garandeert dat de CIP-vloeistof ook de O-ringen ervan optimaal bereikt. Daarnaast kregen de rotoren een speciale boring ter verbetering van de doorstroming van de CIP-vloeistof om zo het pompdeksel beter te kunnen reinigen.

“Ik durf te zeggen dat deze pomp de meest hygiënische draaizuigerpomp op de markt is”, voegt Bart Vries toe.

Maximale efficiency

De ZP3 draaizuigerpomp is volledig drainable. “Dat kan zonder de maximale efficiency van de pomp te verminderen. Bij andere draaizuigerpompen zien we dat de nodige technische aanpassingen om de pomp drainable te maken altijd gepaard gaan met een verlaging van de pomp-efficiency van meer dan 15 procent”, aldus Bart Vries.

De ZP3 biedt een maximale capaciteit van 100 m3/uur en leent zich voor viscositeiten tot 1.000.000 cP en een persdruk tot 34,5 bar.

Upgrade naar ZP-3

Huidige gebruikers van de ZP2, U2 en TR20 draaizuigerpompen kunnen hun pompen laten upgraden naar ZP3-design. Daarvoor worden de rotoren en de seals vervangen en ondergaat het bestaande ZP2/U2/TR20 pomphuis een modificatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.