pompen

De compacte Blue-White ProSeries M slangdoseerpompen lenen zich voor het nauwkeurig doseren en injecteren van agressieve en viskeuze chemicaliën met een lage doseercapaciteit. Maar ook bij hoogviskeuze vloeistoffen met een lage doseercapaciteit (vanaf 0,3 ml/uur) zoals polymeren en ijzerchloride in de (afval)waterbehandeling staat de pomp zijn mannetje.

Compacte slangdoseerpomp

De Flex-Pro is zelfaanzuigend (tot max. 9,1 m) en voorzien van ‘Tube Fail Detection’ en een koolborstelloze aandrijving. Tube Fail Detection stopt de pomp direct bij een onverhoopt defect. Er vloeien zo geen schadelijke/kostbare vloeistoffen weg.

Membraandoseerpompen

De ProSeries bevat ook een reeks membraandoseerpompen, de Chem-Pro. Hierop zit het speciaal voor deze pompen bedoelde DiaFlex Pvdf-membraan dat uit een laag is gegoten. Dat minimaliseert onderhoudsvereisten en stilstand.

Koolborstelloze aandrijving

Als ander groot voordeel van de compacte slangdoseerpompen noemt de leverancier de koolborstelloze aandrijving. Het ontbreken van koolborstels op de motor van het M3- en M4-model minimaliseert en vereenvoudigt het onderhoud. Het enige slijtdeel is de slang die zich eenvoudig laat vervangen.

Leverancier AxFlow toont de Blue-White ProSeries M FlexPro in standnr. 12.326 op de AquaTech begin november in Amsterdam Rai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.