Pompaandrijvingen

WEG verwerft contract voor Duqm-raffinaderij

WEG verwerft contract voor Duqm-raffinaderij

WEG sloot onlangs zijn grootste contract in de gas- en oliesector. Het contract omvat zowel een midden- als een laagspanningsuitrusting voor de Duqm-raffinaderij in Oman. Ernaast verrijst ook een exclusief servicecentrum voor de raffinaderij.

Duqm-raffinaderij

Duqm Refinery and Petrochemical Industries, een joint venture tussen Oil Company (OOC) en Kuwait Petroleum International (KPI) ontwikkelt een greenfield-project dat een gebied van 900 hectare beslaat. De raffinaderij daarvan bevindt zich 600 km ten zuiden van Masqat aan de westkust van Oman, langs de Arabische Zee.

Duqm is aangewezen als het nieuwe industriële centrum van Oman. De naar verwachting in 2022 voltooide raffinaderij gaat ongeveer 230.000 vaten ruwe olie per dag produceren, voornamelijk diesel, vliegtuigbrandstof, nafta en LPG.

WEG

EPC-partners Técnicas Reunidas (Spanje) en Daewoo Engineering and Construction (Zuid-Korea) verleende WEG het contract voor levering van alle motoren en VSD’s (variable speed drives) voor het project. Het eerste contract omvat een middenspanningsuitrusting en het tweede is voor een laagspanningsuitrusting.

Middenspanning

De middenspanningsuitrusting bestaat uit 12 VSD’s en meer dan 120 elektromotoren, met inbegrip van vier 10,500 kW 18-polige synchrone motoren voor de directe zuigercompressoren voor waterstofsuppletie. Verwerkingseenheden in raffinaderijen maken grootschalig gebruik van gascompressoren voor de compressie van waterstof. Voor hogedruktoepassingen zoals hydrocracking ondersteunen zuigercompressoren het gebruik van suppletiegas. In deze toepassingen leveren synchrone motoren een hogere efficiëntie en PFC (Power Factor Correction) en een lagere inschakelstroom. Bovendien werken ze op een constante snelheid.

Het tweede contract voor de laagspanningsuitrusting omvat ruim 1300 elektromotoren en 200 VSD’s.

Projectbeheer

Voor projecten zoals deze vormt foutloos projectbeheer een eerste vereist, aldus Luis Gustavo Lopes Iensen, internationaal directeur bij WEG. “Inkooporders komen via de wereldwijde leveranciers van de geselecteerde mechanische rotatie-uitrusting bij onze verkoopkantoren. Op ons hoofdkantoor in Brazilië stellen we een supportteam beschikbaar om de commerciële consistentie en technische naleving van de specificaties te waarborgen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.